Funktionsnedsättning

Jag har ett lyte, eller om man så vill en funktionsnedsättning. Och det är som alla andra handikapp ganska besvärande. Det syns inte utanpå, det märks inte förrän efteråt och jag möts ofta av olika reaktioner och brist på förståelse…

Jag är hjälpsam.
Jag hjälper gärna till när det dyker upp någon eller något som jag ser att det där kan jag hjälpa till med. Jag känner nån, vet om något eller har koll på nåt…och tro mig, mitt nätverk är stort för jag har jobbat så länge med så många olika saker.
Men tänker du, så dumt, det är ju inget lyte eller handikapp?
Eller så är det det, det tar tid, otack är världens lön så sällan blir det så jag tänker och ganska mycket stök framkallar det. Dessutom så har jag hjälpt andra så mitt eget får liksom göras på kvällen…

Ett exempel, det kommer ett mail till mig. ”Jag behöva jobb, designer mycket år i nnnnn. Kan tack! Namn, och
adress.”
En normal människa hade slängt det ganska yxiga mailet som är en kopia av det jag fick och sen inte tänkt mer på det…inte jag!
Jag blir nyfiken, gör en googling, kommer till en
site med roliga saker….funderar på hur människan tänker med sitt mail och varför inte ta hjälp med mailet om hen vill ha jobb?
Skriver ett svar.
Får ett mail tillbaka med cv, vars bokstäver jag inte kan tyda. Kör det i Google språkidentifikation och vet nu att det är asiatiskt.
Skriver ett svar att om hen seriöst letar efter jobb så måste hen ta hjälp av någon som kan engelska eller svenska.
Får tillbaka, börja nu?
NEJ, du kan inte börja nu för jag fattar inte vad du kan och hur du tänker…kanske är du diamanten bland gråstenarna, men…..

Eller så är hjälpsamhet en funktionsuppsättning? Tänk så många saker jag får reda på….

20140509-095325.jpg