Stressa inte mig

Det är sista veckan innan jul….jag läser raden en gång till. Det är sista veckan innan jul….nåt inom mig skriker, nej, det är en hel vecka kvar till jul och jul är det ju förresten varje år. Det är inget särskilt med den här julen, den kommer precis som tisdagen den 17 mars någon gång då och då, jag känner hur lugnet sprider sig inom mig när jag tänker så…….Jag fick precis ett telefonsamtal från en person som var så stressad av alla saker som skulle göras att hon skrikandes välte över allt på mig. Både det som hörde till mig och allt det andra. Kände att jag gick igång på alla cylindrar och tänkte ”vad i helvete….”

20131216-102047.jpgJo jag vet, det är massor att göra innan jul och för många av mina kollegor är det nu som hela försäljningen ska göras, vårens beläggning ska fixas och klapparna till nära och kära, och maten och tomtedräkten och korvgörningen, och den speciella snapsen och och och…..

Klart att allt det där ska göras, om jag tycker att det är kul? Annars kanske nåt av det kan tas bort till förmån för en promenad, ett glas glögg med en vän eller bara att ligga kvar en stund i sängen och njuta av värmen?

Vid telefonsamtalet tog jag ett djupt andetag, sa att vi tar det på nya året och gick tillbaka till sängen igen, ställde mig i den mentala duschen för att ta bort den negativa energin och skickade en tanke till den människan som var så stressad att det var en dålig måndag.

Tänkte på det en vän sa igår, det är en konst att bara reflektera över det man ser…..inte agera.

Jag övar på – idag kom jag en liten bit på väg! Kämpa Liselotte!