Rätt blankett eller mod

Vi har en del diskussioner på kontoret just nu kring offentlig upphandling. Min kollega Anders Lindh har sammanfattat det på ett ganska bra sätt tycker jag” den mest kränkande uppgiften just nu för mig som leverantör”.

En del kanske tycker att vi är bittra för att vi inte får alla upphandlingar. Men nej, det handlar mer om att kunden, dvs egentligen jag som skattebetalare, ska få valuta för pengarna. Dvs rätt person får uppdraget enligt det behov man har, inte för att man kunde fylla i blanketten rätt….

På samma sätt som jag jobbar med arbetslösa. En del tycker att jag är en idiot som faktiskt jobbar med fas tre, dvs personer som står ganska långt ifrån arbetsmarknaden. Jag har hela tiden tänkt att dom allra bästa borde jobba med fas tre för att när vi får dom i arbete så sparar vi massor med pengar på att dom kommer ut i jobb, börjar betala skatt och känner sig värdefulla.

Men det verkar vara samma sak här, fyll i blanketten rätt….det spelar inte så stor roll vilken verkningsgrad, effekt eller vilket värde du tillför bara du fyller i blanketten rätt!

Läs Anders blogg här.

20131118-203903.jpg