Mitt förhållande med St Per

Det är få dagar kvar till semestern nu, både för mig och mina kunder. Det märks på olika sätt, en del har tunnelseende bland alla avslutningar, rosevin och allt som ska vara klart. Andra har stängt av allt och ska bara göra klart…..den självpåfyllande listan typ. En del avbokar möten och säger att dom ska ringa om en ny tid, men jag har inga tider som passar för det är fullt i röret…..

Alla har olika sätt att ta semester på, en del vill ligga i hängmattan med en deckare, andra vill vandra i fjällen, några vill klämma in båda och dessutom en renovering. Vi vilar på olika sätt, finns inget fel eller rätt men det är viktigt att vila. Annars blir det som du skulle göra sprinterlopp hela tiden utan att vila, träna, äta eller allt det andra som också är livet.

Och vad är det som är viktigt egentligen tänker jag? Har en prästkollega som är ganska klok och han sa en gång något som jag har tagit till mig just för att det blir så enkelt att tänka och göra. Så här sa han.

Okej, när du nu står inför Pärleporten och ska in så öppnar Sankte Per dörren, sticker ut huvudet och frågar dig:

– Hm, Liselotte nu när du står här och tittar tillbaka på det du har gjort, vad skulle du ha gjort mer av?

Vad svarar du då? Det är det som du ska göra under semestern…… jag svarar inte ”jobbat lite mer”, jag svarar: Sett till att jag har varit med dom jag tycker om och som tycker om mig!

Liselotte Norén