Börja med att sluta

StrumporJag sitter och väntar på att det ska bli min tur igen på workshopen. Det är andra dagen så jag kan filura lite och fundera över vad jag har att göra på listan, dvs de saker som jag gärna vill få gjorda eller har lovat. Jag märker att det verkar som om listan är självpåfyllande, och alltså behöver jag över om alla saker verkligen ska finnas kvar på listan!

Vi hade en bra diskussion igår när vi pratade om att det finns många saker som man inte hinner….frågan är varför och till vad tiden ska gå? Alla pratar om att vi ska prioritera och fokusera.

Jag tror att ett sätt att få ordning på sina måste-saker kan vara att titta på de alla saker som jag gör och sen sluta med de saker som inte tillför något värde. För mig är det saker som inte bygger tillväxt, kundnytta eller är kul.

Våga vägra okul kommer att bli min prioritering nu. Tricket att sluta kan vara att fokusera på det jag vill göra så kommer jag att sluta med det andra automatiskt.Det blir liksom fullt av saker som jag vill göra och dom andra får inte plats på min lista eller i mitt liv.

Som av en händelse så fick jag ett mail som handlar om typ samma sak i morse, och som ger konkreta tips för att sluta……http://mereffekt.nu/15-saker-du-borde-sluta-med-for-att-bli-lycklig/ Funderar nu på vad jag ska börja sluta med!