Säg vad du tänker, på riktigt!

Notisar på skrivbordI helgen fick jag ett stort förtroende. En kamrat till mig hade en ny idé och ville kolla vad jag tyckte. Ni som har varit med en stund vet hur omtålig idén är när den ska ta sig ur skalet och bli något…..eller rättare sagt så är det väl inte idén som är skör utan snarare bäraren av den:)

Först blev jag smickrad och stolt, sen kom eftertankens kranka blekhet. Då jag kom på att jag kanske inte alls är rätt person att barnmorska fram en idé till att bli ett projekt eller företag. Så jag ringde upp min kamrat och sa:

Men du, är det här så bra egentligen, att jag ska hjälpa dig genom att tala om vad jag tycker? Du vet att jag alltid säger vad jag tycker och att jag i princip alltid tycker nå´t. Även om du är min kamrat så kommer jag att säga vad jag tycker om idén.

Nja, säger han, vet du det är kanske precis det som behövs, att någon säger vad dom tycker på riktigt. Tänk om alla bara håller med mig för att dom gillar mig och inte vill såra, och sen lägger jag en massa energi på det här. Fast jag kanske kunde ha lagt den tiden på något helt annat om jag bara hade haft folk runtomkring mig som hade vågat säga vad dom tänker egentligen.

Flera timmar senare är vi överens, det är en bra idé och den har en stor förbättringspotential. Ett advisoryboard är en bra idé för att komma snabbt framåt och det ska bestå av folk som säger vad dom tänker, på riktigt!